Scoala noastra a fost infiintata in 2008 din dorinta talentatei balerine Catalina Tudor de a aduna in jurul sau copiii si parintii in cautarea frumosului si a gratiei si de a-si exersa chemarea de profesor.
Ea are rolul de mentor al sutelor de copii care trec pragul scolii noastre de 9 ani, pe care ii modeleaza, ii invata pas cu pas ce inseamna sa fii balerin, descopera in fiecare copil calitati care fac ca dansul si performanta sa se impleteasca intr-un hobby pe care il practica cu placere si daruire.

Casa de Balet se bucura de experienta unor balerine tinere, lansate cu succes pe marile scene, absolvente ale unor scoli de prestigiu, care inconjoara copiii cu caldura specifica varstei, insuflandu-le prin joaca valorile esentiale ale baletului: gratia, perseverenta, eleganta, creativitatea si armonia.

Catalina Tudor
Catalina TudorDirector Artistic
“Inca de la deschiderea Casei de Balet am intuit bucuriile enorme pe care le voi trai datorita acestor copii extraordinari si parintilor lor. Langa ei am inteles cat de mare este satisfactia unui mentor.”
Citeste biografia… >
Carmen Ene
Carmen EneProfesor de balet
“Casa de Balet face parte din viata mea. Prezenta copiilor este un izvor de energie pentru mine, ei imi stimuleaza creativitatea si ma motiveaza zi de zi.”
Citeste biografia… >
Silvia Hozoc
Silvia HozocProfesor de balet
“Pentru mine baletul este un set de senzatii inexplicabile, un sentiment de plutire, gratie si armonie cu propriul corp si mulțumesc Casei de Balet pentru posibilitatea de a impartasi dragostea pentru dans cu acesti copii minunati.”
Citeste biografia… >
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
studio de balet
grand studio ballet
Casa de Balet Baneasa

Din dorinta de a raspunde publicului nostru si de a fi cat mai aproape de toti copii care doresc sa treaca pragul scolii, am deschis in ultimii doi ani inca 6 sedii.  Toate sunt usor de accesat indiferent de zona sau mijloc de transport. Sediile scolii sunt amplasate in zonele Dorobanti, Tineretului, Baneasa, Unirii, Aviatiei si Mosilor. Din luna martie 2016 Casa de Balet detine un sediu si in centrul orasului Ploiesti la Casa Sindicatelor.

Prezenta si Punctualitate

Cursantii trebuie sa ajunga la studio cu cel putin zece minute inainte de inceperea cursurilor. Insotitorii sunt rugati sa nu intre in salile de balet inainte de incheierea cursului anterior. Exista o pauza de zece minute intre cursuri care ofera ragazul necesar fiecarui student pentru pregatirea intrarii la curs.

Participarea regulata la cursuri este un factor esential al perfectionarii in balet. Daca, in situatii deosebite, nu puteti participa la un curs, acest fapt trebuie anuntat la receptia scolii. In limita disponibilitatii, sesiunea va fi recuperata cu proxima ocazie.

Conduita si tinuta

Parul trebuie strans permanent – preferabil intr-un coc, iar pentru siguranta elevilor, nu se recomanda purtarea bijuteriilor.