“În data de 1 iunie 2015 pe scena Teatrului Național din București vor fi prezente pentru prima oară în România, cele mai mari nume ale baletului românesc ce vor interpreta momente din spectacole renumite de balet clasic precum Don Quijote, Corsarul, La Sylphide sau Flăcările Parisului.
În premieră națională va fi prezentat momentul din spectacolul Les Bourgeois sub semnătura renumitului coregraf belgian Ben Van Cauwenberg, interpretată cu această ocazie de Cristian Preda, câștigătorul Marelui Premiu al Concursului Internațional de Dans Clasic și Contemporan de la Sibiu (World Ballet Competition).

Nu vor lipsi momentele unora dintre cei mai importanți coregrafi de la ora actuală precum: Edward Clug, Gigi Căciuleanu și Vlad Mărculescu.                                         

Programul serii este realizat de:
Prim-soliștii Operei Naționale din București: Cristina Dijmaru, Robert Enache, Bogdan Canila, Cristian Preda, Rin Okuno și Remi Tomioka
Prim-soliștii Teatrului de Balet Sibiu: Ovidiu Matei Iancu și Lorena Negrea
Prim-soliștii Operei Naționale din Iași: Vlad Mărculescu și Maria Lozanova-Buzincu
Elevii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din București: Ionut Dinita, Marina Gaspar si ansamblul de balet al liceului vor interpreta momente din baletul Giselle.

Deschiderea Galei Stelelor Baletului este realizata de asemenea de elevii Liceului de Coregrafie purtand semnatura coregrafica a profesoareiDiana Mateescu

Regia artistică și prezentare: Simona Șomăcescu
Producător: Casa de Balet

Biletele se gasesc: la casa de bilete a Teatrului National, online pe www.bilet.ro si in sediile Casei de Balet din Dorobanti, Tineretului, Mosilor si Lipscani.

Detalii: 0726.752.459

Cu o zi inaintea spectacolului, biletele se pot procura NUMAI de la Casa de bilete a Teatrului National

Preţ bilet: 30, 60, 80 RON