condus de coregrafa si balerina Monica Fotescu Uță – 26 octombrie 2014

Liceul de Coregrafie Floria Capsali, Bucuresti in parteneriat cu Asociatia „A&A Associated Artist“ prezinta Workshop-ul de dans clasic „OFF/BALANCE“.

In lumea actuala a dansului, sunt din ce in ce mai mult cautati balerini cu o înaltă tehnica clasica transpusa in mișcarea de modern. Plastica de mișcare combinata cu tehnica in poante, jocul cu „a fi“ sau nu in echilibru, lucrul cu intenensitatea miscarii si variațiile dinamicii, lucrul cu partenerul, experimentarea deplasarii centrului de greutate a corpului in divesrse formule ritmice sunt doar câteva noțiuni pe care elevii Liceului de Coregrafie, Floria Capsali, le vor experimenta impreuna ca coregrafa si balerina Monica Fotescu Uță – prim solista a Teatrului de Stat din Dormund, Germania.

„Îmi face o deosebita plăcere să pot impărtasi experiența mea ca balerină si coregrafă cu tinere talente care au ales sa urmeze aceasta profesie.“
Monica Fotescu Uță

Monica Fotescu-Uta s-a nascut in Bucuresti, a absolvit liceul de coregrafie «Floria Capsali » din capitala. S-a perfectionat la Academia de dans clasic « Princesse Grace » din Monte Carlo precum si la Universitatea de Stiinte si Arte Gh.Cristea din Bucuresti – sectia – Coregrafie. Angajata la Opera Nationala Bucuresti, Opera Nationala, Nancy, Opera Nationala Düsseldorf, activand ca Prim solista la Opera Nationala din Meiningen, este coregrafa si prim balerina la Teatrul de Stat din Dortmund.
Printre punctele de referinta ale carierei sale se numara invitatiile la renumite Festivaluri de Balet internationale din Hong Kong, Irlanda, Italia, Cehia, etc. A fost artist pricipal invitatat al «Rusian National Ballet » (Lacul Lebedelor -2011), Cork Ballet Irland (Frumoasa din padurea Adormita-2012) . Castiga numeroase premii precum premiul 1 la concursul « Oleg Danowski » 1996, nominalizari ca « Best Dancer in NRW ». Organizeaza primul workshop de balet in Romania. Participa in jurii internationale la concursurile internationale de balet din Cehia, Germania, Anglia.
Lucreaza cu coregrafi ca: W.Forsythe, Mauro Bigonzetti, Christopher Bruce, Edward Liang, Peter Breuer und Xin Peng Wang si se remarca in roluri create special pentru ea, cum ar fi: Carmen, Romeo si Julieta, Lacul Lebedelor, Manon Lescaut, Dama cu Camelii, etc.
Debutul coregrafic il face in 2005 cu «Tricornul » la teatrul Dortmund, iar in 2006 creeaza «Casanova» pentru Opera Nationala Bucuresti. Urmeaza numeroase creatii atit scurte cat si si spectacole intregi cum ar fi: «2 one point»,«Fantasia con Foco », «Ionesco Trilogy» pentru baletul din Sibiu 2009 «Wasser taufe des Phoenix See» pentru compania sa de balet « lloTempore ballet 2011, si «Suburbian Ballad», «Evolution» pentru Dortmund Ballet 2012.
Paralel cu activitatile artistice, este masteranta a Academiei Internationale de Sophrologie Caycedianne, din Andorra. Abordeaza si dezvolta din punct de vedere stiintific implicatea artei si dansului in constiinta umana, elaborand metoda «Sophro-Art» .