Distinsă cu titlul de „Balerina deceniului”, Alina Cojocaru a revenit la Bucureşti în perioada 16-26 octombrie pentru a susţine o serie de
repetiţii pentru unul dintre momentele coregrafice care vor avea premiera în această stagiune: baletul „Lecţia” după Eugène Ionesco.
Invitată permanentă a Operei Naţionale Bucureşti începând din anul 2014, Alina Cojocaru a fost prezentă acum în calitate de maestru de balet, și a lucrat împreună cu Johan Kobborg, directorul artistic al Companiei de Balet, şi câțiva dintre balerinii instituţiei.

Baletul „Lecţia”, pus în scenă de Alina Cojocaru, Johan Kobborg și Vivi Flindt, va fi unul dintre cele trei momente care vor constitui spectacolul „Triptic”, eveniment care va avea loc în data de 30 noiembrie la Opera Naţională Bucureşti. Creat de dansatorul şi coregraful danez Flemming Flindt în anul 1963, baletul într-un act „Lecţia” este considerat a fi o adevărată dramă comică în paşi de dans şi prezintă experienţa unei eleve a cărei oră de balet se sfârşeşte tragic datorită cerinţelor exagerate ale profesorului ei.