Stiri

/Stiri

Cursuri Online

Scoala noastra organizeaza cursuri online pe toata perioada starii de urgenta, aceasta activitate, chiar si la distanta, fiind o oportunitate pentru antrenamentele de care aveti nevoie. Inscrierile se fac prin completarea formularului alaturat.

La cursurile noastre pot participa copii cu varste incepand de la 4 ani, adolescenti sau adulti. Lectiile online sunt organizate pe clase cu diferite nivele de pregatire, fiecare cursant fiind repartizat la grupa specifica.

Avantaje

* Cursurile online mentin sanatatea si tonusul tau sau al copiilor tai. 

* Poti participa de oriunde, fiind accesibile din tara sau strainatate.

* Ai ocazia sa lucrezi cu profesori de specialitate cu studii profesionale.

Cursuri disponibile […]

Balletoning Workshop

Balletoning este un antrenament ce solicita intreg corpul, avand elemente de balet, jazz,si dans modern. Antrenamentul cuprinde activitati secventiale de dans prin care se urmareste consolidarea mobilitatii, dinamicii, rezistentei, fortei, elasticitatii si mai presusu de toate, a bucuriei de miscare.

Program Workshop:

Joi (9 mai)

18:00-19:00  – Balletoning (childrens)

19:00-20:00 – Balletoning (adults)

20:00-21:30 – Ballet classic (adults)

Vineri (10 mai)

18:00-19:00  – Balletoning (childrens)

19:00-20:00 – Balletoning (adults)

20:00-21:30 – Ballet classic (adults)

Sambata (11 mai)

11:30-12:30 – Balletoning (adults)

12:30-14:00 – Ballet classic (adults)

15:00-16:00 – Balletoning (childrens)

16:00-17:30 – Ballet classic (childrens)

 

balletoning

 

Profesor: Franziska Wallner-Hollinek (Vienna)

Trained at the Vienna Opera Balletschool and in London and Budapest

1995 engagement as […]

GALA STELELOR BALETULUI 2016

În data de 30 mai 2016 pe scena Teatrului Național din București va avea loc “Gala Stelelor Baletului” (editia 2), eveniment deosebit în care veți putea urmări premianții Olimpiadei Naționale de Balet alături de nume consacrate ale baletului românesc.

Tinerii balerini vor dansa alături de embleme ale baletului românesc precum prim-balerinii Cristina Dijmaru, Lorena Negrea, Ovidiu Matei Iancu, Bogdan Cănilă sau Robert Enache, și veți putea urmări momente coregrafice semnate de Edward Clug, Jiri Kylian, Wayne McGregor, Vanda Ștefănescu, Judith State și multe alte momente atent selectate pentru dumneavoastră.

Prin acest eveniment Casa de Balet […]

Bucharest Ballet Workshop 2015

Bucharest Ballet Workshop, realizat de Cristina Dijmaru si Bogdan Canila, primi-balerini ai Operei Nationale Bucuresti si sustinut de Casa de Balet, in perioada 30 iunie-19 iulie, s-a bucurat de un real succes. Satisfacția și entuziasmul cu care participanții au răspuns în urma încheierii celor trei săptămâni intensive de muncă este incontestabil.
Invitatul de onoare al acestui eveniment a fost maestrul de balet Alexander Monakhov, absolvent al Academiei de balet Balshoi, invitat în mod normal la cele mai prestigioase teatre și companii de balet din Europa, precum La Scalla Milano, The Forsythe Company, Corella Ballet, National Opera din Suedia, Deutche Opera Am [...]

“GALA” Casei de Balet

În data de 8 Iunie la ora 19:00, Opera Națională Română găzduiește “GALA” Casei de Balet, productie a Casei de Balet, în parteneriat cu Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București.

 

Spectacolul este organizat în 3 părți:

În părțile I și III vor fi momente ale coregrafilor Vanda Ștefănescu, Doina Georgescu, Andreea Tănăsescu, Doina Botiș, Nicoleta Cocea și Iacob Macrea. De asemenea vor fi prezentate fragmente din baletele: „Coppelia”, „Zâna Păpușilor”, „Paquita”, „Corsarul”, „Popasul Cavalerului”, „Esmeralda”, etc.

Partea a II-a a spectacolului este Actul al II-lea integral al baletului Giselle în libretul lui Adolphe Adam. Interpretează: Giselle: Marina Gaspar, Alberth: […]

GALA STELELOR BALETULUI

“În data de 1 iunie 2015 pe scena Teatrului Național din București vor fi prezente pentru prima oară în România, cele mai mari nume ale baletului românesc ce vor interpreta momente din spectacole renumite de balet clasic precum Don Quijote, Corsarul, La Sylphide sau Flăcările Parisului.
În premieră națională va fi prezentat momentul din spectacolul Les Bourgeois sub semnătura renumitului coregraf belgian Ben Van Cauwenberg, interpretată cu această ocazie de Cristian Preda, câștigătorul Marelui Premiu al Concursului Internațional de Dans Clasic și Contemporan de la Sibiu (World Ballet Competition).

Nu vor lipsi momentele unora dintre cei mai importanți coregrafi de la ora actuală precum: Edward Clug, […]

Primavara Dansului

A venit primăvara. Natura renaşte şi, odată cu ea, arta prinde, la rându-i, noi forme de viaţă. Aşadar, Casa de Balet vă invită la un adevărat regal al eleganţei şi rafinamentului primăvaratice. Pe 27 martie, Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani va găzdui Recitalul de balet, “Primăvara dansului”, al Liceului de coregrafie “Floria Capsali”, din Bucureşti. Gala va fi împărţită în două reprezentaţii: de la ora 14:00, îi veţi putea admira pe elevii claselor V-VIII, în timp ce de la ora 17:30 vor putea fi aplaudaţi elevii claselor IX-XII ai celebrei instituţii de învăţământ.

Cu o istorie […]

Curs de dans contemporan

Vă invităm să petreceți alături de noi o parte a timpului dumneavoastră liber, să vă relaxati prin dans. Veti observa că momentele petrecute împreuna vor putea fi definite ca momente de antrenament intens dar într-o stare pozitivă, ușor de asimilat.
La aceste cursuri, nu învățăm doar să dansăm, învățăm să ne cunoaștem, învățăm să ne simțim bine în corpul nostru, învățăm sa ne întreținem corpul. Vom putea deveni mai stăpâni pe noi, mai puternici, mai încrezători, pe lângă faptul că vom avea un corp mai bine întreținut, mai elastic, mai putin anchilozat, mai ușor. Muzica ne va însoți la fiecare pas. […]

Casa de Balet deschide un nou centru de excelenta

Inceputul de an aduce vesti bune pentru baletul bucurestean.

Casa de Balet deschide un centru de pregatire destinat atat cursantilor incepatori, celor care vor dori sa studieze baletul intensiv si chiar profesionistilor. Situat in incinta Teatrului de pe Lipscani acesta ofera conditii ideale pentru desfasurarea cursurilor sau repetitiilor prin cele 3 studiouri deosebite, suprafata totala a acestora fiind de peste 1550 m2 din care numai studioul “A” ocupa 340 de m2. Asteptam sa va inscrieti cat mai curand.

Adresa: Strada Blanari 21

Casa de Balet continua traditia spectacolului de Craciun “Spargatorul de Nuci” cu doua evenimente de exceptie pe scena Teatrului de pe Lipscani

Bucuresti – 12&15 Decembrie 2014

In week-end-ul trecut, sub indrumarea profesorului si coregrafului Catalina Tudor, elevii scolii Casa de Balet au continuat traditia de Craciun cu punerea in scena a doua spectacole “Spargatorul de nuci” la Teatrul de pe Lipscani.

Ca in fiecare an, aceasta productie artistica unica a oferit studentilor Casei de Balet oportunitatea de a dansa alaturi de mari nume ale scenei romanesti de balet. Anul acesta periplul lor artistic pe acordurile lui Ceaikovski a fost insotit de prim-balerinele Oana Babuska si Cristina Dijmaru evoluand alaturi de solistii Operei Romane Vlad Toader, Robert Enache si Bogdan Canila. Un […]

Recital de balet al Liceului de coregrafie Floria Capsali – 19 Dec 2014

În apropierea Crăciunului, Casa de Balet vă invită la un adevărat regal al eleganţei şi rafinamentului. Pe 19 decembrie, Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani va găzdui Recitalul de balet al Liceului de coregrafie “Floria Capsali”, din Bucureşti. Gala va fi împărţită în două reprezentaţii: de la ora 14:00, îi veţi putea admira pe elevii claselor V-VIII, în timp ce de la ora 18:00 vor putea fi aplaudaţi elevii claselor IX-XII ai celebrei instituţii de învăţământ.

Cu o istorie de peste 65 de ani, Liceul de coregrafie “Floria Capsali”, din Bucureşti, este una dintre puţinele şcoli cu adevărat profesioniste de […]

Spectacolul “Spargatorul de Nuci”

Intampinati sarbatorile de iarna alaturi de Casa de Balet!

Va invitam vineri, 12 decembrie, ora 18:30 si luni, 15 decembrie, ora 18:30 la Spectacolul “Spargatorul de Nuci”.

Elevii Casei de Balet, alaturi de balerini de renume ai tarii, vor evolua pe scena Teatrului de pe Lipscani intr-o productie artistica unica, special pregatita pentru publicul iubitor de balet cu ocazia Sarbatorilor de iarna.
Biletele se pot procura atat de la Casa de Balet cat si de la casa de bilete a teatrului.

Va asteptam cu drag intr-o atmosfera de poveste!

„Spărgătorul de nuci” aduce Crăciunul la Grand Cinema & More

Spectacolul devenit sinonim cu sărbătorile de iarnă va fi transmis în direct de la Teatrul Bolshoi pe 21 decembrie

București, 27 noiembrie 2014 – În prag de Crăciun, Grand Cinema & More va difuza cel mai cunoscut spectacol ce are în centru un basm de iarnă, „Spărgătorul de nuci”. Reprezentația de balet va putea fi urmărită în transmisiune directă de la Teatrul Bolshoi din Moscova duminică, 21 decembrie, începând cu ora 16:45 la Grand Cinema & More, inclusiv la Grand VIP Studios. Familiile beneficiază de un preț special pentru biletele la această transmisiune: 100 de lei pentru un adult însoțit de […]

Despre Dans cu Simona Șomăcescu

Workshop deschis publicului – intrarea libera!

Sambata 22 Noiembrie 2014, ora 14:00 la Scoala Gimnaziala Vasile Alecsandri, strada Stirbei Voda 32-34 Bucuresti, Sala de Sport

Casa de balet va invita la un workshop deschis publicului in care vor fi prezentate si comentate fragmente din baletele: Don Quijotte, Esmeralda, Corsarul, Fiica Faraonului, Satanella, Paquita si Frumoasa din padurea adormita.

Simona Șomăcescu este una din marile personalități ale dansului din România, recunoscută și apreciată în întreaga lume. Timp de peste 18 ani a fost, rând pe rând, Prim-balerină, coregraf, Maestru de balet și Șef al companiei de Balet a Operei Naționale București. Actualmente este […]

Baletul „Lecţia” – Opera Naţională Bucureşti

Distinsă cu titlul de „Balerina deceniului”, Alina Cojocaru a revenit la Bucureşti în perioada 16-26 octombrie pentru a susţine o serie de
repetiţii pentru unul dintre momentele coregrafice care vor avea premiera în această stagiune: baletul „Lecţia” după Eugène Ionesco.
Invitată permanentă a Operei Naţionale Bucureşti începând din anul 2014, Alina Cojocaru a fost prezentă acum în calitate de maestru de balet, și a lucrat împreună cu Johan Kobborg, directorul artistic al Companiei de Balet, şi câțiva dintre balerinii instituţiei.

Baletul „Lecţia”, pus în scenă de Alina Cojocaru, Johan Kobborg și Vivi Flindt, va fi unul dintre cele trei momente care vor constitui […]

Workshop dans clasic „OFF/BALANCE“

condus de coregrafa si balerina Monica Fotescu Uță – 26 octombrie 2014

Liceul de Coregrafie Floria Capsali, Bucuresti in parteneriat cu Asociatia „A&A Associated Artist“ prezinta Workshop-ul de dans clasic „OFF/BALANCE“.

In lumea actuala a dansului, sunt din ce in ce mai mult cautati balerini cu o înaltă tehnica clasica transpusa in mișcarea de modern. Plastica de mișcare combinata cu tehnica in poante, jocul cu „a fi“ sau nu […]

Casa de Balet a devenit partener oficial al show-ului Danseaza printre stele produs de Antena 1 – Octombrie 2014

Pe 5 octombrie 2014, Antena 1 a lansat un nou show de talente: “Danseaza printre stele” care va fi transmis live in fiecare duminica seara.
In aceasta toamna, vedetele „Danseaza printre stele” si traiesc acerba competitie din concursurile de profil, iar Jojo, Mihai Petre si Igor Munteanu sunt cei care le vor nota evolutia pe ring in show-ul realizat dupa cel mai longeviv format de dans din lume, Dancing with the Stars.
Asadar, dupa cum declara Mihai Petre, telespectatorii trebuie sa se astepte la „un spectacol de dans in adevaratul sens al cuvantului, creat de dansatori profesioniști cu experienta si vedete.
Competitia […]

Cea de-a Xa editie a Festivalului International de Teatru Ion Creanga s-a incheiat cu rezultate remarcabile

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, organizată de Teatrul Ion Creangă între 27 septembrie și 4 octombrie, a ajuns la final.

Pe parcursul celor opt zile, evenimentul a reunit doua sectiuni competitionale si una necompetitionala reflectate in 30 de spectacole ce au incantat si emotionat spectatori de toate varstele. Menit a fi un program complex de educatie teatrala si formare a gustului estetic de la cele mai tinere varste, festivalul a sustinut reprezentatii pe variate scene bucurestene si a decernat premii pentru cele mai bune spectacole si cei mai buni […]

Te invitam la un eveniment dedicat tuturor iubitorilor de cultura!

Pe 11 octombrie, traieste emotia spectacolelor de opera si balet in direct in Baneasa Shopping City!

Lasa-te incantat de splendoarea ariilor celebre si de gratia balerinelor care vor transforma show-ul intr-o experienta memorabila!

Te asteptam, incepand cu ora 14:30 in zona magazinului Reserved!

Un nou studio al Casei de Balet in cartierul Aviatiei

Miercuri, 8 octombrie, Casa de Balet deschide portile unui nou studio in cartierul Aviatiei. Studioul va fi parte a centrului Aviatiei Wellness Center ( Str Soldat Pripu Gheorghe 22 A), un club complex si inovator. Investitia in aceasta cladire depaseste suma de 2 milioane de euro.

In cladirea complet noua a Aviatiei Wellness Center veti regasi atmosfera calda a Casei de Balet, cu studiouri mari de peste 100 mp, pregatite sa intampine balerine mai mari sau mai mici.

Noul sediu va mai avea o zona dedicata fitness-ului, alta activitatilor de tip aerobic, o zona SPA cu saune, jacuzzi si cabinete de […]

Casa de Balet – partener al Teatrului Ion Creanga

Festivalul International de Teatru pentru Copii

In perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2014, se desfasoara “Festivalul International de Teatru pentru Copii” organizat de Teatrul Ion Creanga. Incepand din acest an, Casa de Balet a devenit partener al evenimentului, sustinand manifestarile din tematica festivalului.

Initiat in 2005, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de povești” iși propune sa fie un program complex de educație teatrala, culturalizare și formarea gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul spectacolelor de teatru pentru copii, colocviilor despre arta spectacolului, dezbaterilor și atelierelor de teatru pentru copii.

Cu ocazia celei de-a X-a editii, organizatorii […]

Casa de balet deschide cinci sedii noi in Bucuresti in anul scolar 2014-2015

Noi sali de balet ale Casei de Balet isi vor deschide portile in luna martie in zona Tineretului.

Am conceput pentru elevii nostri noi studiouri de balet, sali de antrenament pentru balerini prefesionisti, spatii multifunctionale si vestiare la standardul cu care i-am obisnuit.

Cu nostalgia primilor ani de activitate in care am pornit la drum intr-un spatiu mic, dar primitor, incercam sa venim acum cat mai aproape de cursantii nostri.

Ne dorim sa fim cat mai accesibili pentru copiii din toate sectoarele capitalei, care vor sa danseze inca de la varste fragede.
Veti ajunge foarte repede si usor la noi! Stim ca proximitatea locuintei este […]

Workshop sustinut de Simona Șomacescu: Antrenament floor-barre si technica de balet clasic VAGANOVA

Simona Șomăcescu este una din marile personalități ale dansului din România, recunoscută și apreciată în întreaga lume. Timp de peste 18 ani a fost, rând pe rând, Prim-balerină, coregraf, Maestru de balet și Șef al companiei de Balet a Operei Naționale București. Actualmente este Lector univ.dr. asociat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale și profesor colaborator la Liceul de Coregrafie Floria Capsali.

De-a lungul anilor a publicat articole de critică de dans în cele mai prestigioase ziare și reviste de cultură, iar în prezent semnează rubrica „Despre Dans cu Simona Șomăcescu” în revista de teatru Yorik. Este […]